Monday, December 19, 2011

DIY : nikah attire!

boleh tak nak gelak dulu? hahahk hahah kikih.. macam rajin je kan nak buat smua bnda sndiri :P
okay, ini ceritanya... hampir sebulan lepas, sy n adik2 my fiance pergi round2 masjid jamek, cari baju nikah. so, jalan2 tu... kaki pun sakit... hampir give-up, tapi last2... jumpa jugak baju tu then terus beli tanpa fikir panjang... beli skali dgn baju melayu teros!. tapi, baju ni baju lace yang simple, kosong, plain... tapi nice sbnarnya.hihi
okay, project DIY kali ni, tambah seri pada baju nikah :)
that's why, sy blaja beading! tak pernah2 sblum ni jahit manik..jahit2 biasa ada la..la laaa...
mula-mula, takot gak, takot hancus, dah lah baju nikah..mane lah nak cari kan. dah lah agak mahal jugak... tapi kene lah ambik risiko... tak tahu lah cntik ke tak.. tapi for me, sweet plak tengok lepas tambah beads ni :D -happy yeay!-



enjoy this picture, pastu leh lah jadi pengkritik..cantik ke idak!


cantik kan -smieeleee-


sebelumnya....




wawai : baru aku tahu, beading ni bukannya susah n complicated sgt pun. boleh cuba n buat sndiri. hasilnya..pasti memuaskan hati! trust me :D

5 comments:

nona fafa said...

aigoo...sangat la rajin kan awak..n seyes sangat nice.. comel je..
huhu..sedey..nak kain lace camni yang simple n nice je..tapi dah terbeli kain akad nikah yg xcantek..mr a cakap jom la beli lain, tapi kain tu nak campak mane..huhu

Miss Wai said...

hihi, skrg tgh buat veil plak. smlam tdo kol 2 jahit lace tepi. hem, kain lave ni klo cantik..cantiklah jadinya. sy pun ada kain lace hntaran tunang yg x buat pape ni. sy ingt nk buat bju kurung biasa je. akak bli la baru klo x bkenan. biar puas hati, kawen skali je. hihi

[e][cHa][ChA] said...

bunge 3d yg nmpk cantik :)

Miss Wai said...

hihi, thanks E cha... :) kalau nmpak timbul, nampak cantik sket la kot ;)

Sharz said...

awak cantik!!! saya pon nak try macam nie!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YES, I AM... I done it my myself :)