Tuesday, January 10, 2012

Dream : Kids Academy of Art and Craft


i'm start thinking bout this thing this morning. watching selamat pagi malaysia
saya rasa, kerjaya ini sangat istimewa...dan saya rasa, kalau letak azam betol2, boleh berjaya sangat ni.

korang, dulu masa kecik2, mesti suka pastel color, crayon, pensel warna, color air... kan kan? tanah liat... tipu lah kalau tak suka....
art and kids cannot be separated. btol tak?


tiba-tiba i'm thinking about an art academy... for kids :)sampai satu masa, kalau kerja makan gaji je.. takkan dapat uji self achievement. btol tak?
i love art, and i love kids.. sooo...why not?!

so, apa pendapat korang, rasanya boleh pergi jauh tak kalau buat bisnes macam ni. selain ikhlas berkongsi ideas dengan si comel, dapat jugak dijadikan kerjaya.

so, selain pilih untuk hantar anak ke kelas piano, swimming, taekwando... why not hantar ke class art and craft. slain tu, hasil craft anak-anak boleh dibawak balik. comel apeeee! nanti dorang akan hargai, tmbah2 mak ayah puji.... :)

and you parents, please remember this! 

tiada istilah tidak cantik

ideas and creativity

ideas for scrap booking

craft!
sebenarnya, anak-anak yang sukakan art ni, anak yang genius. actually, art is a therapy. ada sesetengah orang, release tension dengan melukis.... expressed perasaan dengan buat sesuatu product art. saya percaya, ramai yang baca ni, love art n dalam hati ada taman. eceeeh!
and kita tak dapat nak deny, setiap orang sukakan art, cuma level saja berlainan :)

bila kanak-kanak mula produce something yang creative, sebenarnya sel-sel otak dorang dah bersmbung untuk hasilkan sesuatu. daya imagination dorang pun dah berkembang... tak kira lah cantik or tak... ada yang tak cantik pun... and ada yang sangatlah cute n kreatif! perhaps, ada yang really impressed . parent pun macam tak percaya anak-anak  creative macam ni!


bila sel otak bersambung ;)

wawai :
saya rasa, saya dah jumpa apa saya nak.
selain punyai masa untuk suami dan anak-anak, 
ini juga kerjaya yang hebat apeee! btol tak :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YES, I AM... I done it my myself :)