Monday, January 20, 2014

check list updated 2

Checklist Barang Baby yang bonda dah beli :)

Suka hatinye shopping kat GM Klang. smua barang murah2! tapi syarat, kene lah ambik lebih dari 1..2..so kene la ambil 3. kan best ada org nak share beli sama..

so habes jugak lah dalam 200hinggit. dapat 15 rompers, 9 sleeping suit, 6 pair stokin. yeahhhh!

3 set rompers- rm27 /set
3 set sleeping suit/ jumpers - rm38/set

if ada online store yang lagi murah, bagitahu wawai tau! kat GM tu ada je yg offer rm25/set untuk rompers, tapi tuan kedai kerek btol, xnak layan,, siap marah kite lagi, so wawai n hubby pun angkat la kaki..


List barang dibeli stakad ni- Check! Updated!!
1- Botol susu TT 9oz - 2 
2- Puting pigeon nyumnyum - 1
3- Rompers NB - 5 helai, 3 m -  10 Helai, 6 Month - 5 helai ( awal sgt beli :P ) 
4- Sleeping suit - NB-10 Helai, 3m-10 Helai
4- Blanket - 3 pcs
5- Pants - 2 pcs 
6- sarung kaki comel baby - 2 pairs
7- set tilam kekabu - 1 set
8- Stokin baby 0-12m - 6 pairs
9- Bengkung baby - 10 pcs

So apa lagi ye...baby kat dalam dah happy sebab barang dah bertambah. huhu. baby sabar k, nanti lagi banyak bonda beli :)

sekarang ni, dah 25 weeks. Baby aktif sangat, kadang2 sampai x boleh tido.. ada je activities kat dalam. sukaneka ke ape tu? i'm happy. you're inside me!

February Hunting :
Diapers bag, pants/busha/legging, receiving blanket with hood, Napkin, towel, Mittens & Booties, baby wipes, Toiletries (cotton bud, sapu tangan kecek, shampoo, shower gel, minyak segala), Pampers

march :
barang2 bonda- tungku, benkung, herb, set berpantang, nursing dress, maternity pad

april : (kalau baby nak tengok bonda awal, baby kluar la masa ni)
???

May : ni last chance la... baby dah boleh tengok bonda :) on time!

July : Habes pantang
Breast Pump & segala yang berkait, Car seat, Stroller..etc

bersambung nnti k :))

4 comments:

cik mah said...

Kan2.....mmg murah2 kat gm..cik mah pun bl kat situ...nk bl brng bby kakak cik mah ada jual...hrga murah dr pasaran...my baby and kids online shop...

Zaleha Kassim said...

Tahniah yus..saya tak tahu awk pregnant.dah lama xbuka blog mlm ni br bkak dan nampak entri awk psl brg baby.jage diri tau bonda to be..hehe

Sharz said...

GM Klang jauh sangat..kite pergi kat Kenanga je...tapi tak beli lagi..huhu..confuse nak beli ape sebab banyak sgt kedai tuk baby..

Miss Wawai said...

Leha, hehe, ni suprised baby ni :)
Cik mah : dah like kat fb dah page tu ;) tQQ
Sharz: aah jauhhh. tp kebetulan gi wedding kawan. kenangan wholesale pun sama gak, murah2 barang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YES, I AM... I done it my myself :)