Thursday, November 21, 2013

yeayy I got pregnant!

salam smua :)

okayyy, caption tu maybe untuk 3 bulan yang lalu!. sebab baby sekarang dah 4 bulan dalam tummy bonda :)
2013, ni prenancy kedua wawai. bulan 3 lepas skali, and bulan 9 skali.. kalau ikutkan baby masa bulan 3 tu menjadi, lagi 2 minggu dari date hari ni, bersalinlah wawai..heee. takde rezeki nak dapat baby tahun 2013. baby kami nak born in 2014 nii... alhamdulillah, wawai and hubby tak tunggu masa yang lama untuk dapat good news baru. selang 5 bulan je. alhamdulillah, tak tekata syukur pada mu ya Allah.

panjang perjalanan wawai nak dapatkan baby. tapi okaylah, setahun kami honeymoon berdua, pastu dapat tahu mengandung, best apaaaa... kan!



sejak kami nikah bulan 2 tahun lepas (2012), bulan 9 tu kami dah start jadi couple jarak jauh. wawai kat sabak bernam, and hubby kat KL. wawai akan balik seminggu skali je ke rumah sewa kitorang kat KL.

February 2012 - Kawen
September 2012 - start hidup berjauhan

February 2013- Got pregnant
March 2013 - Miscarriage (abortion)
August 2013 - Got Pregnant
November 2013 - 4 month Pregnancy 

Bukan semua orang dapat rezeki ni kan. coz ramai lagi kawan2 wawai yang kawen and belum lagi preganant. tapi mostly memang dah dapat anak dah, ada yang dah anak 2! wowoo..

rezeki masing2. dan rezeki tu rahsia Allah subhanawataala. Wawai harap, baby kali ni, membesar dengan sihat, dan selamat lahir..May nanti!! yuhuhhhh alhamdulillah, terima kasih Allah.
pada sahabat yang masih menunggu, kene percaya pada rezeki. wawai tahu apa rasanya cz wawai pon pernah rasa menunggu tu... yang penting nasihat wawai..
makan jangan main hentam, elak makanan tajam mcm nenas, air kelapa, kiwi, tembikai.
lepas wawai keguguran tu, memang sangat berpantang makan, no fastfood, no meggi, no minuman gas, air kelapa tak minum, air tembikai minum masa period je...nenas, tak langsung. jaga2 lah... untuk suami pulak, pun sama, jangan minum air nescafe dalam tin, meggi, fastfood, sosej ke..yg tak sihat tu jangan.. cendawan (sebab sejuk).
sama2 lah kita usaha. wawai ni mudah serik... taknak dah kejadian dulu berulang. sedey sangat kkkk....


5 comments:

NFAM said...

yup, perasaan menunggu tu kadang boleh jadi stress.. hopefully me murah rezeki. Tak tgu lama nak dpt bby..:)

Syaz Rozelt said...

tahniah wawai..mesti hepi x terkata..Alhamdulillah..welcome to the club of preggy mommas =)

cik mah said...

Seronok kat moment2 tau pregnant...btul tu bnyk yg kena jg..bukan senng nk dptkan anak..kita antara yg terpilih...syukur sngt...take care wawai...

Sharz said...

tahniah wawai..semoga baby sihat2 je.. :)

Miss Dilla said...

hai wawai...boleh tak dila br nk follow blog wawai...padahal dh lama kot dok blog walking...hehhe...

boleh dila tau tak kenapa air kelapa tak boleh minum? dila pun tgh ttc ni..hopefully ada rezeki jugak mcm wawai :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YES, I AM... I done it my myself :)