Wednesday, April 22, 2015

apa yang anak kita mahukan?

salam smua,
ada tak yang alami keadaan sama dengan wawai.
ada anak perempuan yang sangat aktif dan tak pernah duduk senyap. actually, TAK PERNAH DUDUK. accept, makan (tu pun kene suruh2 dulu) dan tido (tu pun bukan duduk, tapi baring, ahhah).

Aniqi ni baby yang sangat aktif. actually, nampak dari kecik lagi. since lahir, tulang2 dia mcm kuat semacam je. kaki pun kuat, bila kita tegakkan, boleh dia bdiri..means kita pegang, n kaki dia kuat je mengak. mandi setiap hari, memang berdiri je dalam sinki.

aniqi mula meniarap, tak silap 3m, 2w. pastu mula lah progress dia angkat2 badan dan bontot smua. cukup je 5 bulan..dia merangkak. progress dia agak cepat, sebab...contohnya hari ni wawai tgok dia menapak 1 tangan untuk merangkan, esok tu dan boleh merangkak jauh.. impressed rasanya.

kemudian, next progress Aniqi.. berdiri dengan sendiri... rasanya masa umur 6 bulan lebih. sebab 7m 2w, dia dah bertatih..
sekarang, 11 months. memang sgt aktif. tak boleh dipegang, ada je nak bergerak.
dapat kawan mek saleh la plak :P
tak boleh duk senyap!!


muka happy tegur org dalam lif.

aktif
peramah

this is you, aniqi!

ni lagi 1 yang wawai bimbang, bila dia sgt peramah ngan stranger. contohhhh... dalam lif, ada mamak2 bangla yang duduk 1 apartment,boleh dia duk tgok2.. pastu nk dukung. ayoyoyoo aniqi!!

tapi 1 je wawai dapat conclude, mamat2 bangla, mamak2.. dorang ni sgt penyayang ngn kanak2. mybe dorg rindu kt adik2, anak2 dorg kat negara dorang kottt. sebab, selama wawai ngn aniqi, mamat2 ni mesti suka main2 ngn baby. tmbah2 aniqi ni melayan n x takut org, adushhh nervous mommy tau!

aniqi dan mangsa bulinya, Insyirah. ditepuk2 muka budak tu, hishhh

aniqi dan adam (anak housemate)
nampak tak muka keterujaannya tu. hahahah

sebenarnya, mcmanan nak menjaga anak yang sgt aktif macamni ye. sebab, sometime, wawai rasa nak patah pinggang, mybe jugak sebab wawai jaga aniqi sorang weekdays kan... 
aniqi ni kurang minat dgn toys yang wawai beli. dia jarang nmpak main2 mainan dia. kalau wawai kemas toys dalam bakul, mcmtu je lah mainan dia..x berubah pun, unless wawai yg kene gi ambik untuk dia.. huhuuu. aniqi, apa mahumuuuu


Thursday, April 16, 2015

customized your photobooth backdrop

assalamualaikum

untuk anyone yang nak customade backdrop photobooth dengan harga yang murah, boleh contact wawai ye.
design ada seperti di bawah. pilih je, tukar text.

price
 rm50.00 - size 6x8 kaki
rm70.00 - 8x8 kaki

add kayu stick atas bawah (untuk kasi tegang elok backdrop tu kan). add rm4/pc kayu. 
biasa letak atas bawah. if takmo kayu, boleh gntung aje guna eyeley/lubang yg ada kat tepi atas.

kkk..papaiii




Tuesday, April 14, 2015

ANIQI 11 MONTHS

Next month, aniqi dah nak masuk 1 tahun!.. weeee how fast!
 now, mommy still jaga aniqi sensorang, weekend aje dapat jumpa daddy. 
bukan senang nak travel with baby, alone. ya Allah, Kau saja yg tahu.

macam biasa, tahun ni pun minta tukar, cuma arah destinasi saja berbeza. insyaAllah, ada rezeki, kita tinggal sama ngn daddy yek aniqi :)

aniqi, 11 months, progress: sekarang dah dapat jalan laju. stable enough. haha

5 month - merangkak
6 month - self standing
7 months 2 weeks- first step

wahh! 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YES, I AM... I done it my myself :)