Monday, January 27, 2014

Baby pants 5 in 1 Carter's

salam semua, ni wawai nak review, wawai ada beli carter's pants untuk baby. 5 in 1 (ada 5 helai) harga rm35 including postage. wawai beli kat FB: Maar's babykids Collection. beli 2 set dapat 10% discount.

banyak jugak yg wawai survey, rasanya sini paling murah, termasuk dengan postage n hari ni bayar, esok dah smpai :)goooddd!

wawai suggest, beli yang 6 month terus, coz size kecek je... so wawai beli 6 & 9 months. semua comel2!



Tuesday, January 21, 2014

Gora, Hubby and Me





tak lama lagi, tambah lagi sorang.. and beberapa ekor. hehe, insyaAllah, doakan si Gora ni preggy jugak k!

ni gambar pakwe gora..
ada tak cam samseng kampung dusun? heheh

Monday, January 20, 2014

check list updated 2

Checklist Barang Baby yang bonda dah beli :)

Suka hatinye shopping kat GM Klang. smua barang murah2! tapi syarat, kene lah ambik lebih dari 1..2..so kene la ambil 3. kan best ada org nak share beli sama..

so habes jugak lah dalam 200hinggit. dapat 15 rompers, 9 sleeping suit, 6 pair stokin. yeahhhh!

3 set rompers- rm27 /set
3 set sleeping suit/ jumpers - rm38/set

if ada online store yang lagi murah, bagitahu wawai tau! kat GM tu ada je yg offer rm25/set untuk rompers, tapi tuan kedai kerek btol, xnak layan,, siap marah kite lagi, so wawai n hubby pun angkat la kaki..


List barang dibeli stakad ni- Check! Updated!!
1- Botol susu TT 9oz - 2 
2- Puting pigeon nyumnyum - 1
3- Rompers NB - 5 helai, 3 m -  10 Helai, 6 Month - 5 helai ( awal sgt beli :P ) 
4- Sleeping suit - NB-10 Helai, 3m-10 Helai
4- Blanket - 3 pcs
5- Pants - 2 pcs 
6- sarung kaki comel baby - 2 pairs
7- set tilam kekabu - 1 set
8- Stokin baby 0-12m - 6 pairs
9- Bengkung baby - 10 pcs

So apa lagi ye...baby kat dalam dah happy sebab barang dah bertambah. huhu. baby sabar k, nanti lagi banyak bonda beli :)

sekarang ni, dah 25 weeks. Baby aktif sangat, kadang2 sampai x boleh tido.. ada je activities kat dalam. sukaneka ke ape tu? i'm happy. you're inside me!

February Hunting :
Diapers bag, pants/busha/legging, receiving blanket with hood, Napkin, towel, Mittens & Booties, baby wipes, Toiletries (cotton bud, sapu tangan kecek, shampoo, shower gel, minyak segala), Pampers

march :
barang2 bonda- tungku, benkung, herb, set berpantang, nursing dress, maternity pad

april : (kalau baby nak tengok bonda awal, baby kluar la masa ni)
???

May : ni last chance la... baby dah boleh tengok bonda :) on time!

July : Habes pantang
Breast Pump & segala yang berkait, Car seat, Stroller..etc

bersambung nnti k :))

Thursday, January 16, 2014

checklist 1.

Checklist Barang Baby yang bonda dah beli :)

1- Botol susu TT 9oz - 2
2- Puting pigeon nyumnyum - 1
3- Rompers 6 Month (daddy salah ambik-so salahkan daddy k!) - 1set (5pcs)
4- Blanket - 3 pcs
5- Pants - 2 pcs 
6- sarung kaki comel baby - 2 pairs
7- set tilam kekabu - 1 set

baby, nanti bonda shopping lagi k..slow slowwww.. tak boleh gelojoh..sebarrr k :)

Wednesday, January 8, 2014

baby vs rumah baru

yeayyy, 18 weeks to go!!
alhamdulillah, morning sickness dah berlalu pergi... sekarang main rancak makan segala jenis makanan. nyum nyum!
dan alhamdulillah jugak, dalam process nak sign s&p rumah... tak tahulah bila boleh masuk rumah.. maybe bulan 5/6. haaahh?? baby lahir awal bulan 5. so?? baby kerrr rumah??

stakat ni, wawai lom start beli barang baby secara aktif. 2 benda je baru beli. 1st stuff, botol susu tommee tippee color hijau yang menawan tu.. 2nd, puting baby, brand pigeon... ntah kenapa beli 2 benda ni. huhuk...

rm63 mark down to rm45 untuk 2 botol 9oz. greennnn :) murah takkk

minggu ni, wawai n hubby plan nak menjenguk pwtc, ada expo mum & baby, banyak benda yang diburu... masa perut tengah ala-ala comel ni lah nak pergi...bila perut dah ala-ala buyung, tak larat plak nak merempuh orang ramai kannn.

rezeki tahun ni, dapat sambut baby kat rumah sendiri. (harapannn!). tu pon kalau rumah dapat masuk cepat, kalau tak pun, xpe... rezeki jugak ;)

barang untuk rumah baru, tunda2 lah dulu. BABY FIRST!. banyak jugak barang kene beli, cam lampu, kipas ceiling, langsir, katil... (setelah sekian lama guna tilam je, teringin gak nak katil :P). tapi xpelah, dahulukan yang penting :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YES, I AM... I done it my myself :)