Thursday, January 12, 2012

Senarai Lagu Untuk Majlis Perkahwinan (bleh download skali)

assalamualaikum semua,
hari ni terpanggil untuk list and collect lagu untuk majlis perkahwinan ku nanti. hihik
korang pelik tak, bila gi kenduri kawen, elok je DJ tu pasang lagu.... 'pelamin anganku musnah'...erkkk.. okay, ada lagi, lagu 'cinta 3 segi'.. ooowh nooo! ni majlis kawen okay!

ahah, korang ada cerita tak nak share pasal pergi kenduri kawen ni... apa yang korang tak suka... selain makanan ado yg x sodap... cuaca panas... ape lagi ek? hihii...
ada sorang lecturer saya ni, dia cakap, dia akan patah balik kalau kenduri yg doa nak pergi tu, pasang lagu kuat2... x seswai laaa.... tahu lah nak inform org yg kat situ ada kenduri, tapi....kalau smpai kene pekik tepi telinga orang untuk deliver 1 ayat... ado yg xkeno tu! betol x :)

okay... ni list lagu yang agak sesuai untuk dipasang dgn volume yg ala-ala hotel tu... org pun xstress...

pape pun, x semestinya korang nak ikut list ni. hihik
chronology  nye...
1st mestilah bunyi kompang - tandanya rombongan lelaki dah sampaiiiii oiiiii
2nd selawat - semoga langkah2 pengantin diberkati sehingga hujung nyawa
3rd lagu memuji Ilahi -  lagu-lagu yang berunsur ketuhanan... sebab Dia yg temukan jodoh kita kan :))) or lagu2 kisah2 isteri nabi... kebaikan seorang wanita or lelaki pada zaman Rasulullah ;)
4th lagu santai - lagu2 jiwang cinta yang rancak diselang seli ngan romantik balada gituuuu...anuar zain pun boleyyy ;)

Bunyi Kompang
Bunyi Kompang version 2
Selawat nabi
All one- nasyid selawat nabi 
Pengantin Baru - Rabbani
Selamat pengantin Baru - Mestika
Kompang dipalu - izam eye + waheeda
dehearty -pengantin baru
dehearty- wanita
dehearty- bidadari hidupku
devotees - kekasih
devotees - mahar cinta
hijjaz - rumahku syurgaku 
inteam - setanggi syurga
inteam - keluarga penyayang
mestica - destinasi cinta
UNIC - Hanya Tuhan yang tahu
UNIC - Atas nama cinta
UNIC - Cahaya cinta
UNIC - Insan bernama kekasih
UNIC - Mahligai kasih
Wildan-setia seorang isteri
Maher Zain - Baraka Allahu Lakuma
Maher Zain - InsyaAllah Malay Version
Maher  Zein - Sepanjang Hidup
Penerang Hati - Sixth sence feat Saujana
Siti Nurhaliza - Kau kekasihku
Siti Nurhaliza - Bukan CInta Biasa
Ombak Rindu - Hafiz feat Adira

ni jelah yang mampu disenarai kan. hihik ;)

sumber : http://blog.amirez.com/lagu-best-untuk-majlis-perkahwinan/

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YES, I AM... I done it my myself :)